Art

Kunst geeft je de mogelijkheid om jezelf te resetten. De sleur te vervangen met een frisse blik, een nieuwe kans. Al een paar jaar heb ik geen kwast meer aangeraakt, maar kunst is meer dan een schilderij. Het is een houding.

Flowers Serie

Een serie schilderijen in navolging van de serie 8mm Childhood, met een hoofdrol voor gedetailleerde bloemen, laag voor laag geschilderd op een manier die doet denken aan tempera schilderingen uit de gothiek.

flower4

8mm Childhood Serie

8 mm childhood is een serie schilderijen naar stills van gedigitaliseerde 8mm flims uit mijn kindertijd. De kleuren van deze stills zijn bijzonder. Mooie zwarten, groene, blauwe en paarse kleurzwemen. sfeervol licht. Tegelijkertijd is de herinnering daardoor gekleurd. De digitalisering vergroot de afstand tot het verleden met zijn aanwezige pixelvorming, die een eigen schoonheid met zich meebrengt. fascinerend!

img_1290424611_487

Asperger Serie

Een reeks portretten van kinderen met het syndroom van Asperger. Dit is een stoornis in het autistische spectrum en gaat gepaard met een gebrek aan sociaal inzicht. Hieruit vloeien typische houdingen en gezichtsuitdrukkingen voort. Deze wilde ik op het doek vastleggen.

3luik

Ouder werk
voice

Istallaties

Sjef Hutschemakers ontmoet…Mark Silverentand

galerie Artego, Valkenburg

sjef_hutschemakers1

Ramming Speed

Video, papier, geluid en straallamp. Op de tonen van de roei scene uit Ben Hur bewegen de rechthoekige stukken papier in de warmte van de straallamp. De video wordt op die manier in blokjes opgedeeld als referentie aan de digitalisering van het beeld en de herinnering. De video toont het bladeren door een boek met schepen.

Video, paper, sound and heat Square pieces of paper move in the heat. Suggesting the building blocks of digital images. The video shows a book full of pictures of ships.

ramming_speed

8mm Childhood – coming and going

Een installatie van Mark Silverentand.Onderdeel van het 8mm Childhood Project. Keuze en gevolg. Projectie op doek. Geluid. Geur. Beeldentaal uit het kindergeheugen met een blijvende invloed op de volwassen esthetiek.

An installation by Mark Silverentand. Part of the 8mm Childhood Project. Projection on cloth. Sound. Smell. Images from the childmemory with a lasting impact on the esthetics of the adult.

8mm_childhood3

Sjef Hutschemakers ontmoet…Mark Silverentand voor een tweede keer

galerie Artego, Valkenburg

sjef_hutschemakers2

Digital Prints

Deze prints zijn digitale herschikkingen van onze alledaagse werkelijkheid om er de kracht en schoonheid aan te geven die onder de oppervlakte altijd aanwezig is. Alle Prints op worden hoogwaardig fotopapier in beperkte oplage afgedrukt.

aberration

Achtergrond

Mark Silverentand heeft gestudeerd aan:
De Hoge school voor de kunsten, Amsterdam
Koninklijke Academie van de kunsten, Den Haag